ORIGINI

Nu te aștepta la un text desprins din file de poveste. Așteaptă-te, în schimb, la o poveste reală, cu oameni simpli care sunt recunoscători că pot face zi de zi ceea ce iubesc.

Am pornit la drum cu o locație ce trebuia definită de la zero și doi prieteni determinați, Andrei și Ionuț - oameni sârguincioși, care își doreau din tot dinadinsul să transforme radical gastronomia locală.

Andrei a lucrat peste zece ani în bucătării de renume din Norvegia, Franța și România, experiență care a contribuit la schițarea meniului. Și-a dorit dintotdeauna să aibă propriul restaurant, însă visul său nu a prins contur până la începutul anului 2020. Pasiunea necontenită pentru gastronomie se oglindește în fiecare formulă culinară, reușind să transforme un preparat simplu într-unul radical de bun. Este organizat, energic, creativ și pune suflet în absolut tot ce ține de EKER.

Ionuț este antreprenor de origine și știe tot ce mișcă în restaurant, fiind direct responsabil de partea administrativă. A absolvit trei facultăți la București: Drept, Teologie și Management și un masterat în Consultanță în Afaceri și a ales să investească într-un restaurant în care a văzut potențial încă de la bun început. Până acum a vizitat peste 10 țări și a observat treptat cum pasiunea pentru gastronomie îl cuprinde, ajungând să experimenteze diverse preparate aflate în meniurile restaurantelor pe care le vizita. Este perseverent și reușește, prin personalitatea sa calmă, să aducă liniște și motivație în cadrul echipei.

Visam la un loc simplu, primitor, în care iubitorii de mâncare să se simtă ca acasă, înconjurați de oamenii la care țin, acompaniați de un vin aromat și de o farfurie delicioasă. Am lucrat timp de cinci luni de zile la locația de pe Ștefan cel Mare, nr. 28, pe care astăzi, cu mândrie și dragoste, o putem numi “acasă”.
Așadar, în Ianuarie 2020, am scos ideile la lumină pentru prima dată și totul a devenit și mai real. Ne-am afișat numele în mediul online și am văzut că în Suceava sunt oameni interesați de conceptul nostru, care așteaptă nerăbdători să deschidem.

În data de 10 Februarie 2020 am făcut marele pas. Ne-am luat inima în dinți și, plini de emoții, am deschis restaurantul. Nu eram conștienți că aventura propriu-zisă abia începea.

De atunci și până astăzi, s-au întâmplat multe. Atât de multe încât nici nu ne-am străduit să ținem vreo evidență. Am sărit în sus de bucurie, am plâns, am avut discuții dificile, ne-am luptat cu pandemia, am gătit mai divers ca niciodată. Și, cel mai important, am devenit din ce în ce mai uniți.

Indiferent de situație, am rămas optimiști și am continuat să facem ceea ce ne place, ceea ce iubim, ceea ce ne face să ne trezim cu drag dimineața - să oferim experiențe unice fiecărei persoane care ne trece pragul.

Am reușit să adunăm în jurul nostru oameni asemănători nouă, cu aceeași dorință arzătoare și cu aceeași pasiune, și asta nu poate decât să ne bucure. Sunt oameni care ne-au fost alături încă de la început, oameni care au devenit familie, oameni în care ne încredem, oameni care ne reprezintă și de care suntem mândri.

Despre noi am putea spune multe, chiar dacă esența este simplă. V-am putea povesti la nesfârșit despre cele trei laturi: mâncare, locație și servire, în jurul cărora construim zi de zi EKER-ul. Dar acesta este un subiect pe care îl vom aborda cu altă ocazie.

Îți mulțumim că ai avut răbdare să citești până aici. Sperăm că rândurile de mai sus te-au ajutat să ne cunoști mai îndeaproape.

P.S: Nu uita - fii #radicaldebun.