The Hexagon Behind | 0

Posted on by ekerro in

În spatele fiecărui preparat este o poveste care merită spusă.

Fie că vorbim despre preparatele din meniu sau despre specialitățile disponibile în ediție limitată, fiecare rețetă în parte a fost concepută ca urmare a unei experiențe.

Înainte ca EKER să existe, Chef Andrei Moldovanu a trăit aventuri culinare unice prin care și-a modelat propriul stil gastronomic. A experimentat timp de zece ani bucătăria franceză, norvegiană și românească și a testat numeroase combinații de arome, care mai de care mai speciale și mai diferite.

De fiecare dată când interacționa cu un preparat nou, se gândea cum ar putea să îl reinventeze, să îl treacă prin filtrele sale personale și să îl ducă la un alt nivel astfel încât experiența culinară să fie multisenzorială. Tocmai de aceea rețetele EKER sunt o adevărată provocare: ele trebuie să îmbine într-un mod aparte dimensiunea vizuală, olfactivă și bineînțeles, gustativă.

Locurile pe care le-a văzut, oamenii cu care a interacționat și combinațiile de gusturi pe care a avut norocul să le încerce sunt doar câteva din motivele care au dus la crearea locului pe care astăzi îl numim EKER.

Înainte de EKER a fost un HEXAGON, compus dintr-un amalgam de emoții, șase locații și, implicit, din șase experiențe culinare diferite. În acest sens, vom concepe șase preparate noi, disponibile în ediție limitată. Acestea reprezintă un elogiu adus trecutului și experiențelor culinare trăite, care și-au lăsat amprenta asupra dezvoltării profesionale a lui Chef Andrei.

Acesta consideră că în bucătărie, profesionalismul și pasiunea formează un limbaj universal, indiferent de locul în care te afli. Provocarea noastră actuală constă în reinventarea rețetelor, a contextului în care ele sunt servite și a modului de prezentare. Fiecare preparat va fi adaptat în funcție de preferințele gastronomice ale bucovinenilor, ale culturii noastre, ceea ce face ca acest experiment culinar compus din cele șase rețete să fie unic.

THE HEXAGON BEHIND este o metodă prin care poți călători alături de Chef Andrei în locațiile care l-au inspirat să schițeze meniul EKER. Vei putea descoperi povestea din spatele preparatului nu doar din perspectiva narativă, dar și din perspectiva gustativă.

Fără dar și poate, această idee nu ar fi putut fi scoasă la lumină fără implicarea întregii echipe. Chiar dacă rețetele sunt inspirate din călătoriile lui Chef Andrei, poveștile din farfurii sunt rescrise de întreaga familie EKER.

Pune-ți curiozitatea într-un rucsac și hai alături de noi într-o nouă aventură culinară!