A tale of 7 | 0 | Beginnings

Posted on by ekerro in

Imparitatea poate fi considerată o eroare în matrice, o nepotrivire, o frugalitate. Totuși, viața ne arată zi de zi că erorile sunt perfect normale; ele ne fac umani și ne permit să fim diferiți, să ieșim din tipare și să venim cu idei noi.

Când am deschis pentru prima dată locația nu știam exact cum va decurge totul. Ce știam, însă e că vrem cu orice preț să fim altfel – să evităm monotonia și clișeul, să reinventăm pe cât putem preparatele clasice și, cel mai important, să aducem un suflu nou gastronomiei locale. Știam că această dorință implică o abordare diferită, pe care noi o considerăm a fi impară. Tocmai de aceea am început să vedem dinamica restaurantelor din unghiuri distincte, să reinventăm, să rescriem modul în care au funcționat până acum.

Prin cele 3 laturi ale EKER-ului – mâncarea, locația și servirea – încercăm să arătăm cât e de important să alegi calea nebătătorită. Știam că va fi o provocare, însă ne bucurăm că am găsit oamenii potriviți, care să aprecieze această filosofie și să fie alături de noi.

Imparitatea ne permite să venim cu concepte inovative și să căutăm modalități prin care să le punem în practică. În ultima vreme am petrecut mult mai mult timp în bucătărie, în încercarea de a îmbrățișa și mai mult această imparitate.

A început într-o zi normală când simțeam nevoie de ceva nou. Eram în căutarea unei noi provocări, prin care să abandonăm uniformitatea clasicului și care să ne arunce în afara zonei de confort.  Astfel, am adunat echipa din bucătărie și am aruncat într-o șapcă 7 bilețele cu diferite țări europene. Fiecare coleg a ales un preparat clasic, specific țării extrase, urmând să îl reinventeze. Ce a urmat e pură creativitate.

Rezultatul acestei provocări s-a concretizat într-o nouă campanie, numită A tale of 7, prin care ne propunem să oferim experiențe culinare din diverse zone ale Europei și să vă facem cunoștință mai îndeaproape cu oamenii din spatele preparatelor.

A tale of 7 aduce împreună povești despre noile preparate, despre oamenii care le-au conceput, despre EKER ca un întreg, despre modul nostru de a aborda lucrurile, despre dragostea neîncetată pe care o avem față de tot ce e eterogen. 

Așadar, vă invităm să luați parte la procesul creativ de reinventare a acestor preparate alături de Kim, Piciu, Bubu, Ciuchi, Iliuță, Grin și Nepotu. Stați pe aproape, revenim curând.