The Hexagon Behind | 5 & 6

Posted on by ekerro in

Putem spune că noi, oamenii, suntem precum o matrice ce adună în interiorul ei experiențe și trăiri, care mai de care mai definitorii pentru viitor. Ele ne modelează și pun, cărămidă cu cărămidă, fundația pentru zilele ce vor urma. Practic, suntem rezultatul mediului în care trăim. 

În cazul bucătarului nostru executiv, totul a pornit chiar de aici, de acasă, din inima Bucovinei. Prima experiență culinară, primul meniu, primul prep, primii clienți, nu se uită niciodată. Iar pentru că știm cât de mult contează oportunitățile ce ne ies în cale, am decis să conturăm The Hexagon Behind – o campanie ce își propune să fie precum o călătorie culinară în colțurile lumii, locuri unde Andrei, a crescut și s-a format. Fiecare experiență profesională anterioară din domeniul gastronomic se regăsește sub forma unui preparat unic, disponibil în ediție limitată.

Restaurantul Mosaik (Suceava) – prima experiență profesională din domeniul gastronomic  

Primul loc de muncă a fost, cu siguranță, un pas important și memorabil pentru fiecare dintre noi. Pentru Andrei, această experiență s-a materializat printr-o serie de posturi: a început ca spălător de vase, după care a făcut trecerea spre postul de patiser. După perioadele petrecute în Franța și Norvegia, s-a reîntors cu idei noi în Suceava, la primul loc de muncă – de data aceasta pe postul de bucătar șef de tură. 

Fiind unul din primii oameni alături de care restaurantul a pornit la drum acum 12 ani, Andrei a avut ocazia să îl vadă dezvoltându-se de-a lungul timpului. A avut norocul să îl cunoască și să lucreze alături de bucătarul Raphael Beringer, fondatorul restaurantului Le Diapason și creatorul primei echipe Mosaik. Tot aici i-a cunoscut și pe Daniel, Cezar și Doina, oameni extrem de pasionați de la care a avut multe de învățat.

Inspirat de această experiență, Andrei a conceput un nou preparat în cadrul campaniei The Hexagon Behind – un conglomerat de amintiri din perioada Mosaik, de care Andrei își amintește cu drag. Patiseria a fost “prima sa dragoste”, motiv pentru care preparatul tribut se reflectă sub forma desertului Mosaik, realizat împreună cu Hasna Ilie, fost patiser în cadrul aceluiași restaurant.

Desertul-tribut are în spate o istorie solidă, pe care noi am ales să o aducem în prezent și să o reinterpretăm în cadrul restaurantului EKER. Elementele ce compun paleta de culori și de gusturi au fost inspirate din deserturile create în cadrul restaurantului de renume.

Blatul Castella Japonez susține delicii precum cremeaux cu cimbru și lime, Panna Cotta cu vanilie de Bourbon, spumă de brânză și kalamansi și sos gianduja (sos de ciocolată dulce cu 30% cremă de alune). Experiența este întregită de foița crocantă de ciocolată amăruie, zmeura liofilizată și migdalele sărate.

Dacă iubiți dulciurile, vă recomandăm cu drag acest desert disponibil în ediție limitată, atât în locație cât și la livrare (https://eker.ro/product/mosaik/).

Restaurantul Latino (Suceava) – tradiție și bun gust 

Restaurant Latino nu are nevoie de prea multe cuvinte pentru a fi descris. E un restaurant cu tradiție, foarte apreciat de zona Bucovinei.

Totuși, nu multă lume știe că Andrei a lucrat aici timp de patru ani. A fost o perioadă intensă, emoționantă, plină de învățături și susținere din partea întregii echipe. Își aduce aminte cu drag de această experiență, considerată a fi incipitul carierei sale.

Locația i-a insuflat dorința de a progresa și de a învăța – a lucrat din postura de ajutor de pizzar, pizzar, chef de partie, ajutor de bucătar și abia mai apoi bucătar. A fost prima experiență de bucătar pe care a avut-o, care și-a pus amprenta asupra primilor ani petrecuți în domeniul gastronomic. I-a avut ca mentori pe Adrian, Ion, Liviu și Bogdan, oameni excepționali ce i-au devenit foarte repede și prieteni apropiați.

Din dorința de a mulțumi întregului colectiv Latino, Andrei a creat un nou preparat-tribut în cadrul campaniei The Hexagon Behind – o trilogie marină, o explozie de culori și gusturi. Risottoul, tonul, creveții, caracatița și sosul american sunt elementele ce se regăseau în meniul Latino; noi le-am transpus în cadrul restaurantului EKER sub forma preparatului-tribut Latino.

Explozia de culori și gusturi este de fapt o trilogie pe bază de orez. Preparatul este gătit lent, cu ton la tigaie mediu în sânge, caracatiță, creveți, wakame servit cu sos american picant de homar, garnitură de smoothie de conopidă și vodka, risotto prăjit cu carne de homar, orez negru crocant și orez roșu expandat. Toate acestea sunt completate de busuioc, mărar proaspăt și fenicul marinat.

Dacă v-am făcut curioși, vă invităm să îl gustați. Preparatul Latino este disponibil în ediție limitată, doar în locația restaurantului EKER.

Chiar dacă hexagonul are șase laturi, pregătim o ultimă surpriză pentru a încheia campania The Hexagon Behind. Rămâneți aproape pentru a vedea despre ce e vorba.